R.H.J.P. (Robert) Rijken

Eigenaar & Transport en fulfilment specialist
rijken@stroopibc.com || ☎ +81 (0)50 5865 3098

Robert is geboren en getogen in het zuiden van Nederland, maar heeft een zeer internationale achtergrond. Zijn ouders kwamen uit het voormalige Nederlands Indië, beiden met een gemengde achtergrond. Niet alleen Nederlands maar ook Duits, Deens, Indonesisch en Chinees, dus wat maakt dit Robert? Hij voelt zich erg Nederlands en dat zegt ook zijn paspoort, maar hij voelde zich nooit echt ‘thuis’ in Nederland. In het laatste jaar van zijn studie is hij naar Japan gegaan en nooit meer teruggekomen naar Nederland. Zijn thuis is nu Japan geworden en zijn verblijf daar is nu langer dan zijn totale verblijf sinds geboorte in Nederland.

Robert is een ondernemer in hart en nieren en speelt altijd met verschillende ideeën en staat ook open om deze ideeën uit te proberen. Dit maakt dat hij een diverse achtergrond heeft met diverse ervaringen die hij weer kan gebruiken jegens en in het voordeel van zijn klanten. Begonnen als een simpele leraar Engels, heeft hij gewerkt voor een diplomatieke post in Japan waarbij het linken van buitenlandse bedrijven met Japanse bedrijven tot zijn taken behoorde, zijn eigen importonderneming heeft gehad en ook nog als een risico manager ervaring opgedaan. Specifieke wensen van klanten kunnen vanwege zijn netwerk dan ook worden gematched met services waar dan ook in de wereld.

Vloeiend in drie talen (Nederlands, Engels en Japans) en met zijn internationale achtergrond is hij niet alleen in staat om mensen via taal te verbinden, ook op cultureel gebied weet hij de juiste verbindingen te maken, waardoor hij de perfecte schakel is in elke business die hem inhuurt.

Een speciaal persoon in zijn leven zei hem dat in zijn hart hij nog steeds een tiener is, en dat is de waarheid. Dit stelt hem ook in staat om te communiceren met mensen van alle leeftijden, ook omdat hij zijn kennis altijd zoveel mogelijk up-to-date houdt. Hij zit altijd vol energie en werkt altijd om het best mogelijk voor zijn klanten te krijgen en dit alles met een glimlach op zijn gezicht.

Bij Stroop! is hij de perfecte aanvulling voor de expertise die Marc heeft. Logistiek, opslag maar ook verkoop worden allemaal gebruikt voor zijn klanten.